شهری به نام افسوس در ترکیه واقع است که مدت زمان حضور آن روی این کره خاکی به مدت زمان ۶ هزار سال پیش از میلاد تا کنون می رسد که مربوط به دوران نو سنگی بوده است.
"توافقنامه لوزان" نام پیمان صلحی بود که در لوزان سوئیس در سال ۱۹۲۳ میان ترکیهٔ عثمانی از یک سو و متفقین از سوی دیگر به امضا رسید و باعث به رسمیت شناخته شدن کشور تازهبنیاد ترکیه (ترکیهٔ مدرن) از سوی کشورهای جهان شد.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران به علل و عوامل متعددی وابسته بود. اما سه علت اصلی که مورد تأکید محققان است،در این زمینه بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.نخست باورهای دینی و اعتقادات اسلامی مردم ایران،دوم وحدت مردم و مبارزات سیاسی آنها،و سوم رهبری قاطع و بینظیر امام خمینی(ره).این سه عامل پس از آنکه در کنار یکدیگر قرار گرفتند و یک مثلث را تشکیل دادند،...
کمال آتاتورک بنیانگذار ترکیه نوین او که شیفته فرهنگ غرب بود حجاب را براى زنان عثمانى منسوخ و براى اولین بار با همسرش که بدون چادر در ملاعام ظاهر شده بود عکس گرفت. کارى که دقیقاً چند سال بعد الگوى رضا شاه در مبارزه با چادر در ایران شد.
"مصطفی کمال آتاترک" در حال معرفی حروف لاتین، پس از تغیر رسم الخط ترکیه از عربی به لاتین20 سپتامبر 1928 پس از این که تصمیم گرفته شد الفبای لاتین در ترکیه جای الفبای عربی را بگیرد ، این کشور تا مدتی تبدیل به یک مدرسه عمومی بزرگ شده بود و هرکس که قادر به تدریس الفبای لاتین بود داوطلبانه به این کار پرداخت
دوازدهم خرداد ۱۳۱۳، رضاشاه تنها مسافرت خارجی خود را با حرکت به سمت ترکیه آغاز کرد. او در رأس هیأتی هفده نفره که بیشترشان نظامی بودند، به این سفر رفت. سردار سپه، نخستوزیر وقت، در آبان ۱۳۰۲ یک جلد کلامالله مجید و یک قبضه شمشیر جواهر نشان به عنوان هدیه برای آتاترک فرستاده و به او تبریک گفت. این مقدمهای برای ایجاد روابط دوستانه میان دو کشور شد.